langue fr Rolls-Royce - 28/09/2023

Rolls-Royce | Sikeresen tesztelte új hajtómvét a Rolls-Royce

Sikeresen teljesítette els üzemanyag-égetéses tesztjét a Rolls-Royce új, kisméret gázturbinája, amelyet a légiipari vállalat kifejezetten a jöv hibrid-elektromos repülgépeinek meghajtására fejlesztett ki. A hajtómvet újszer égéstechnológiával tervezték, hogy kibocsátása rendkívül alacsony legyen. Ez a jelents eredmény megersíti a kompakt turbina hatékonyságát, amelyet egy könny turbógenerátor rendszerbe integrálnak.

A teljes turbógenerátor rendszert a fejlett légiközlekedés (Advanced Air Mobility) piacára fejlesztik a vállalat mérnökei. A tesztelés alatt álló gázturbina a helikopterek, és a segédhajtómvek piacán, valamint a védelmi piacokon is potenciálisan alkalmazható. A turbógenerátor rendszer kiegészíti a Rolls-Royce elektromos meghajtási portfólióját, 500 kW és 1200 kW közötti skálázható teljesítménykínálattal rendelkez energiaforrást biztosít. Ez lehetvé teszi a hatótávolság növelését fenntartható repülgép-üzemanyagokkal, késbb pedig akár hidrogénnel.

A turbógenerátor soros vagy párhuzamos hibrid alkalmazásokban használható. Az akkumulátorok feltöltésére, valamint az elektromos meghajtóegységek közvetlen energiaellátására vehet igénybe, így lehetvé teszi, hogy a repülgépek repülés közben váltsanak az energiaforrások között. A technológia kutatását és fejlesztését Németország Gazdasági és Klímavédelmi Minisztériuma, valamint Magyarország Kormánya támogatja.

A Rolls-Royce-nál olyan csúcstechnológiák fejlesztésének innovátorai vagyunk, amelyek tiszta, biztonságos és versenyképes megoldásokat kínálnak bolygónk létfontosságú energiaszükségleteinek kielégítésére.

Tudj meg többet: http://www.rolls-royce.com/magyarorszag

Csatlakozz a párbeszédhez közösségi média csatornáinkon: https://www.linkedin.com/showcase/rolls-royce-hungary
https://www.facebook.com/rollsroycemagyarorszag